Fons de Poel

Fons de Poel (Fons de Poel Media Productions) behoort al decennialang tot de top van de Nederlandse televisiejournalistiek. Begonnen als schrijvend journalist, was hij in lengte van jaren achtereenvolgens internationaal verslaggever, presentator en hoofdredacteur van KRO’s Brandpunt, later grondlegger en presentator van het dagelijkse nieuws- en achtergrondenprogramma Netwerk, een samenwerkingsverband dat hij tot stand bracht tussen de actualiteitenrubrieken van KRO, NCRV en AVRO.

Hij was ook bedenker/eindredacteur/presentator van Reporter, een onderzoeksjournalistiek programma dat in lengte van jaren onthullingen lanceerde.

Daarnaast componeerde hij voor de publieke omroep uiteenlopende journalistieke programmaseries, variërend van het biografieën-programma “Profiel” en het jaarlijkse “Gevoel van de Vierdaagse” tot het recente “Fons bij de Buren” (2017), zoektocht naar de ziel van Europese buurlanden. In zijn functies heeft hij grote teams inhoudelijk aangestuurd.

Jan Olaf Boorsma

Jan Olaf Boorsma (Jan Olaf Boorsma Media Network) ontwikkelde als producent, eindredacteur en regisseur tientallen programma’s, voor de publieke omroep, maar in het bijzonder voor de commerciële zenders.

Het oeuvre is van grote variëteit: realitysoaps, modemagazines, klusprogramma’s, muziekprogramma’s, candid cameraformats, reisprogramma’s en uiteenlopende studioproducties.